Sophia Kalkaus "Lenticula" i Skibelund Krat

Kunst i skovbunden

Af

I Skibelund Krat, et sted mellem høje, slanke bøgetræer, ligger to cirkelrunde, sorte sten. De ligger fladt nede i skovbunden og gør ikke meget væsen af sig. Måske opdager man dem slet ikke. Stenene er Sophia Kalkaus (f. 1960) kunstværk "Lenticula" fra …

Antimonumentalt monument

0 kommentar 0 anbefalinger

Sophia Kalkaus sten har ingen inskriptioner, ingen dekoration i modsætning til Skibelund Krats øvrige mindesten. De fortæller ikke om historiske personer eller begivenheder; er ikke blevet til for at hædre eller mindes. Kalkaus værk er ikke et traditionelt mindesmærke, men nærmere et poetisk sted, der indbyder til fordybelse og ro. Her kan man lade tankerne flyve. Erfare, at man er en del af noget større. Mens krattets gamle mindesten rager stolte op i landskabet, indføjer "Lenticula" sig derimod diskret i terrænet. Forsvinder næsten i skovbunden. Kalkaus værk står i kontrast til den magtmanifestation, der traditionelt har knyttet sig til opstilling af monumenter. Et underspillet, antimonumentalt monument.

Sophia Kalkaus sten har ingen inskriptioner, ingen dekoration i modsætning til Skibelund Krats…