Farum Midtpunkt

Fællesskab i Farum

Af

Farum Midtpunkt er opført af Fællestegnestuen for Københavns Almennyttige Boligselskab i 1970-74. Boligbebyggelsen følger "tæt-lav princippet", der her har fået en meget utraditionel udformning, 24 blokke af treetages terrassehuse samt tre blokke med en …

Bidrag til Farum Midtpunkt

Sociale bygninger

1 kommentar 1 anbefalinger

I Farum Midtpunkt stræbte Fællestegnestuen efter at give tidens nye, store boligbebyggelser en høj arkitektonisk kvalitet og gode rammer for beboernes sociale liv. En af hovedpointerne i "tæt-lav byggeriet" er netop at understøtte fællesskabsfølelsen, og det er, hvad Farum Midtpunkt går ud på. Alle husene har et indre gangstrøg, der giver adgang til lejlighederne. Gangstrøget har små pladser, som er tilstrækkeligt store til at fungere som fællesrum. Bebyggelsen lægger desuden lokaler til en række fællesfaciliteter, så fællesskabet bliver en integreret del af dagligdagen. Al parkering er desuden placeret i en etage under terrassehusene, så områdets udearealer er friholdt for biler.

henrik sørensen
, for mere end 5 år siden

Hej Vibeke Ved du om det er korrekt at der findes 2 "kopier" af Farum Midtpunkt. Så vidt jeg ved en i Schweiz og en i Spanien Med venlig hilsen Henrik

Sociale bygninger

I Farum Midtpunkt stræbte Fællestegnestuen efter at give tidens nye, store boligbebyggelser en…