Firhøje på afstand
Fakta

De hemmelighedsfulde gravhøje

Af

Vest for den gamle Hærvej, ved landevejen fra Randbøl, ligger fire store gravhøje. Firhøje er bevokset med lyng og blåbær, og fra toppene kan man se andre fredede høje. Vi ved ikke, hvad Firhøje skjuler, men i gravhøje i nabolaget har man fundet…

Vis mere

Bidrag til Firhøje

Har du besøgt / vil du besøge stedet? Bidrag til stedet Tilføj til rute
Udvalgt bidrag

En levende skov

Tid / Periode -1600 500
1 kommentar 0 anbefalinger

Et sagn fortæller, at der i Gødding Skov ved Randbøl blev udkæmpet et slag mellem to lokale konger, Kong Ran fra Randbøl og Kong Amled fra Amlund. Amleds folk huggede grene af træerne og brugte grenene som camouflage, så de lignede en levende skov. Sådan kunne de liste sig ind på Rans hær. Ran og mange af hans folk faldt i slaget. Ran ligger i Kong Rans Høj på kirkegården, mens hans mænd ligger i Firhøje. Sagn om krigere, der er begravet i oldtidshøje, er vidt udbredte. Der er ofte tale om små, fragmentariske fortællinger, og det er sjældent muligt at knytte dem til kendte historiske begivenheder. Vi ved derfor ikke, om der ligger virkelige hændelser bag.

Se alle fortællinger

Kommentarer til fortællingen (1)

Lisa Hildegardt
, for mere end 6 år siden

- Gravhøjene kaldes Firehøje - og ikke Firhøje. Man ved ikke, hvad Firehøje skjuler, men i gravhøje i nabolaget har man fundet bronzealdergrave. Kong Ran er som vi ved en sagnfigur, og er derfor ikke af historisk betydning.

Bidrag til Firhøje

Bidrag med en fortælling om stedet

Bidrag med et eller flere billeder

Bidrag med video

Bidrag med links

Fortællinger (1)

En levende skov

Et sagn fortæller, at der i Gødding Skov ved Randbøl blev udkæmpet et slag mellem to lokale…

Billeder (2)