Fjordenhus

Fjordenhus af Olafur Eliasson - Kirk Kapital A/S's nye domicil i Vejle

Af

Stedet er designet af Olafur Eliasson Se mere: https://goderejsefiduser.dk/fjordenhus-kirk-kapital-a-ss-nye-domicil-i-vejle/

Fjordenhus

0 kommentar 0 anbefalinger

Eliasson har jo designet Rainbow-cirklen på toppen af Kunstmuseet Aros, og her i Fjordenhus er næsten alle rum enten cirkulære eller elipseformede. Dette har stillet nogle krav til håndværkerne. Bl.a. er det ikke så nemt at opføre en murstenvæg, når den skal være rund i stedet for lige. Der er anvendt 900.000 mursten til byggeriet, og normalt kan en murer lægge 800-1.000 mursten om dagen. På Fjordenhus kunne murerne kun nå at lægge 100-200 mursten om dagen, da de jo skulle lægges præcist som Eliasson havde designet - og det er også sværere at lægge mursten, når de skal danne en cirkel/elipse end en lige mur. Udover stueetagen er der ikke fri adgang til bygningen. I 2018 og starten af 2019 var det muligt at booke en rundvisning - Se evt. om denne mulighed stadig findes på: http://www.fjordenhus.dk/dk/ Det er jo meningen at etagerne skal bruges som administrationsbygning for Kirk Kapital A/S, så det er forståeligt, at der ikke kan være fri adgang altid - det er jo en arbejdsplads. Prisen kan man kun gætte om Se mere: https://goderejsefiduser.dk/fjordenhus-kirk-kapital-a-ss-nye-domicil-i-vejle/

Bidrag til Fjordenhus

Fjordenhus