Holmen, Frederiksholm-Nyholm
Fakta

Søværnets gamle hovedkvarter

Af

Fra 1690 til 1990 var Holmen hovedbase for den danske flåde. Holmen består af fem kunstige øer – fra nord Nyholm, Margretheholm, Frederiksholm, Dokøen og Arsenaløen. På Holmen havde flåden sine vigtigste anlæg med byggepladser, magasin- og arsenalbygninger,…

Vis mere

Bidrag til Flådestation Holmen

Har du besøgt / vil du besøge stedet? Bidrag til stedet Tilføj til rute
Udvalgt bidrag

Regnskabets time er kommet

Tid / Periode 1700
3 kommentarer 0 anbefalinger

Når man er i historiske omgivelser, ønsker man sommetider, at væggene kunne tale og fortælle om fortiden. Væggene i Holmens gamle beklædningsmagasin, opført i 1889, kan faktisk fortælle historier. Her har værnepligtige i generationer ridset deres navne og andre oplysninger i murstenene, mens de ventede på at få udleveret deres uniformer. Nogle skrev navnet på deres skib: Ægir, Dannebrog, og så videre. Af og til støder man også på dramatiske milepæle i Holmens og Danmarks historie. For eksempel står der på en sten: N.J. Frastein, krigsfanget 1943 – REGNSKABETS TIME KOMMER. På stenen ved siden af står: ER KOMMET MAI 1945. Indskrifterne viser, at Holmens historie ikke kun handler om skibe og kanoner. Stenene gemmer også tusinder af værnepligtige danskeres historie.

Se alle fortællinger

Kommentarer til fortællingen (3)

Andreas Topholm - Hansen
, for mere end 10 år siden

Jeg var ansat i søværnet 1963 til 1967 da sejlede jeg med Minelæggeren Falster og Når vi kom hjem til Holmen var vores faste plads under Mastekranen. Den gang summede hele Holmen af liv,man blev aldrig træt af, at gå en tur rundt på Holmen, man gik jo lige midt i den danske søfartshistorie. Det var bl.a ved Nyholms mastekran artilleriskibet Peder Skram blev sænket 29. August 1943. Der var gallionsfigurer fra bl.a. det sidste sejllinieskib pansekorvetten Dannebrog, der var gallionsfiguren fra skruefregatten Niels Iuel, med Niels Iuls valgsprog: Nec temere, nec timide- hverken forvoven eller frygtsom. Der var de gamle takkellofter. Som der var en der skrev på disse sider, hvis bare vægge og mure kunne tale. Nå men jeg kunne jo blive ved med, at skrive om de mange timer jeg har tilbragt på Holmen, men stopper nu for denne gang. Mange hilsner, Andreas Topholm - Hansen.

Axel From L
, for mere end 13 år siden

- vidunderlig historie -

Søren Nørby
, for mere end 13 år siden

Se flere billeder fra Holmen og fra flådens historie på http://foto.fak.dk/fotoweb

Bidrag til Flådestation Holmen

Bidrag med en fortælling om stedet

Bidrag med et eller flere billeder

Bidrag med video

Bidrag med links

Fortællinger (2)

Regnskabets time er kommet

Når man er i historiske omgivelser, ønsker man sommetider, at væggene kunne tale og fortælle om …

Søheltens fregat

Fregatten Peder Skram blev bygget på Helsingør Skibsværft i 1964-65. Den var en del af den…

Billeder (5)

Videoer (2)

  • Video
  • Video