Indgang

Fødevarer og tekstiler med vokseværk

Af

En nazistisk terrorsprængning i besættelsestidens sidste dage efterlod en stor grund i Guldsmedgade i det centrale Århus som ruintomt. Her byggede købmand Hermann Salling i 1960 en forretningsejendom og åbnede det første Føtex-varehus. Som navnet antyder solgte…

Bidrag til Føtex i Guldsmedgade

Fra legeplads til Arbejdsplads

0 kommentar 0 anbefalinger

Efter krigen boede jeg i den nærliggende Fiskergade 48-50 og vi knægte legede tit i ruinen, som godt nok var hegnet inde med et hegn og et stakit, men det var ikke noget problem for en rask dreng. Særlig husker jeg kælderen, som var lidt farlig, men meget spændende og jeg var osse oppe at røre ved radiatoren der hængte frit ud i luften i 2./3. sals højde. Så rejste jeg fra byen og i 1960 vente jeg tilbage til et job som teknikker, på Danmarks første computerfabrik Regnecentralen, som lå i samme bygning som det nybyggede Føtex. Jeg var ansat på regnecentralen i 20 dejlige år. Tit gik minderne tilbage til barndommen hvor jeg legede på præcis samme sted, som jeg nu arbejdede med de dengang supermoderne datamater.

Supermarkedet - køb det hele et sted!

Så sent som i 1950’erne var de daglige indkøb en omstændelig affære, hvor kød, mælk, brød…