Folkets hus
Fakta

Bevægelsens bygning

Af

I dag lyder musik fra Lille og Store Vega på Enghavevej 40 på Vesterbro. I over hundrede år fra 1895 til 1996 lød Folkets Hus af ideologiske brandtaler og røde sange. Arbejderbevægelsen tog sig af byens mange arbejdere fra vugge til grav. Faglige organisationer,…

Vis mere

Bidrag til Folkets Hus - Vega

Har du besøgt / vil du besøge stedet? Bidrag til stedet Tilføj til rute
Udvalgt bidrag

Drengedrømme

Tid / Periode 1900
1 kommentar 1 anbefalinger

"Mit livs største skuffelse truede med at ødelægge nytårsaften. For første og eneste gang var vi ikke til julefest i Folkets hus. Vælgerforeningens juletræsfest var en institution og årets højdepunkt. I den store sal ragede en pyntet gran himmelhøjt op over balkonen og fortabte sig et sted mellem lysekronerne. Vi begyndte altid med at danse om træet og synge julesange. Det varede alt for længe. Nedenunder i den lille sal ventede chokoladen på lange borde, og der stod bestyrelsens damer, parate til at uddele et bjerg af godteposer, mens vi slubrede chokoladen og wienerbrødet i os. Samtidig med godterne fik vi udleveret et stykke legetøj, og det var det, vi glædede os mest til." - Fra Anton Hansens bog "Drengen Drømte". - Fra Anton Hansens barndomserindringer.

Se alle fortællinger

Kommentarer til fortællingen (1)

Hanne Bacher
, for mere end 12 år siden

- Og ikke mindst Arbejderbevægelsens Bibliotek og Arkiv, der fyldte kælderen godt ud med faner og reoler i stribevis. En helt fantastisk stemning, at bevæge sig rundt blandt 'bevægelsens' mange dokumenter. Med lukningen af Folkets Hus, flyttede biblioteket til Nørrebro, siden til små lokaler på Arbejdermuseet. I dag er biblioteket tilbage på Nørreborgade 66D. Der er fortsat liv i bevægelsen.

Bidrag til Folkets Hus - Vega

Bidrag med en fortælling om stedet

Bidrag med et eller flere billeder

Bidrag med video

Bidrag med links

Fortællinger (1)

Drengedrømme

"Mit livs største skuffelse truede med at ødelægge nytårsaften. For første og eneste gang …

Billeder (2)

Videoer (2)

  • Video
  • Video