Anholt Fyr

Kampen om fyret

Af

Anholt ligger centralt i de danske farvande. Derfor spiller øen en betydelig rolle i dansk fyrhistorie. Anholt fik allerede i 1560 et fyr som et af de første steder i landet. Øens første fyr var en primitiv fyrpande, som skulle have meget træbrændsel. Fyrpanden…

Bidrag til Ford York, Anholt fyr

Fra fyr til fort

2 kommentarer 2 anbefalinger

Under Englandskrigen 1807-1814 blev Anholt Fyr et dramatisk midtpunkt i konflikten. For at chikanere de engelske krigsskibe blev alle fyr i de danske farvande slukket. I 1809 blev det for meget for englænderne, som invaderede Anholt for at sætte blus i fyret. Rundt om fyret byggede de en befæstning, som de kaldte Fort York. Op mod 400 engelske soldater var stationeret på fortet, og de holdt stand, da danskerne i 1811 under stormen på Anholt forsøgte at tilbageerobre øen. Ernst H. Peyman, som byggede fyret, var under krigen med til at overgive København til englænderne. Han blev dømt til døden for sin handling, men dog senere benådet.

Steen Bilde

Overskriften "FORD" bedes ændret til "FORT" Det er jo ingen bil - vel. Ellers interessant historie

Matthew Amadeus Devereux
, for mere end 8 år siden

Jeg er engelsk. Jeg lærer dansk (langsomt). Jeg har også studeret historie på universitetet. Dette er en meget interessant artikel. Tak.

Fra fyr til fort

Under Englandskrigen 1807-1814 blev Anholt Fyr et dramatisk midtpunkt i konflikten. For at chikanere…

Fotællinger i fyrtårnet på Anholt

Siden 2006 har gæstekunstnere og lokale fortællere inviteret til en enestående, kunstnerisk…