Kort over fæstningsværkerne i dag

Guide til en vandretur på fæstningsværkerne

Af

Fredericia blev påbegyndt opført som befæstet by i 1650. Fæstningen var involveret i Karl X Gustav krigen i 1657, i treårs krigen 1848 - 50, i den anden Slesvigske krig i 1864. Fæstningen blev nedlagt i 1909, men værkerne er aldrig sløjfet. I dag er volde,…

DSB Mindelund på Holstens Bastion i Fredericia

0 kommentar 1 anbefalinger

DSB Mindelund på Holstens Bastion rummer ca. 844 navne på DSB-ansatte, der er omkommet i tjenesten i løbet af etatens mangeårige virke. Mindelunden er anlagt på Holstens Bastion og indviet d. 29. oktober 1939. Der blev straks opstillet en hovedmindesten og umiddelbart til højre for den de første mindetavler begyndende med år 1900. Til venstre for hovedstenen er en mindre sten (liggende) med seks navne fra Hansted ulykken i 1876. Længere til venstre en mindesten, der hædrer de omkomne fra DSBs start i 1846 til år 1900. Deres antal kendes ikke. Alle mindesten er udført i Bornholmsk granit. I begyndelsen var hver sten forsynet med otte navne. Da ulykkerne i de seneste år lykkelig vis er aftaget, er man gået over til at rejse en ny sten, når der er sket seks ulykker. Efter Danmarks befrielse i 1945 blev det besluttet at hædre de jernbanemænd, der mistede livet i kampen mod besættelsesmagten. Mindet blev udformet som en mindemur med 23 navne. Fra starten var det DSBs Generaldirektorat og de fire jernbaneorganisationer: Dansk Jernbaneforbund, Dansk Lokomotivmandsforening, Jernbaneforeningen og Fællesorganisationen, der udfærdigede regler for tilsyn og udsmykning af Mindelunden.

Bidrag til Fredericia Vold

Introduktion til guiden Fredericia Vold

Fredericia er i modsætning til alle andre byer i Danmark et nationalt, strategisk projekt. Byen er …

Holstens Bastion

Fredericias udvikling som moderne købstad har først og fremmest sat sig spor i voldanlæggets…