Frederiksberg Kirke
Fakta

En kirke med kant

Af

Frederiksberg Kirke blev indviet den 6. januar 1734. Kirken er tegnet af den hollandske arkitekt Felix Dusart. Han anvendte formen den ottekantede centralkirke, som ofte ses i hollandsk protestantisk kirkekunst. En mangekantet kirke var på dette tidspunkt et særsyn i …

Vis mere

Bidrag til Frederiksberg Kirke

Har du besøgt / vil du besøge stedet? Bidrag til stedet Tilføj til rute
Udvalgt bidrag

Der er en yndig bydel

Tid / Periode 1734 1850
2 kommentarer 0 anbefalinger

På kirkegården ved Frederiksberg Kirke ligger en række kendte danskere begravet. En af dem er digteren Adam Oehlenschläger (1779-1850), der regnes som Danmarks første store romantiske forfatter. I dag huskes han bedst for at have skrevet teksten til den danske nationalmelodi ”Der er et yndigt land”. Oehlenschläger var en rigtig ”frederiksberger” med et nært forhold til byen og dens kirke. I kirken var hans far organist, og her blev Adam Oehlenschläger døbt 23. november 1779, konfirmeret i 1795 og begravet på kirkegården i 1850. Kærligheden til Frederiksberg lod Oehlenschläger ofte komme til udtryk i sine værker. Bedst kendt er hyldestdigtet ”Frederiksberg, et Digt” fra 1817. Adam Oehlenschlägers gravsted kan besøges på Frederiksberg Ældre Kirkegårds 2. afdeling.

Se alle fortællinger

Kommentarer til fortællingen (2)

Birte Henningsen
, for mere end 4 år siden

23.02.2016 Der går rygter om, at 1.pulpitur i kirken skal fjernes. Kan det virkelig være rigtigt? Hvad kan der gøres for at forhindre en sådan skændsel?

Thyge Moos
, for mere end 10 år siden

Udemærket bidrag, Lars. Hvornår kommer der et billede af skribenten?

Bidrag til Frederiksberg Kirke

Bidrag med en fortælling om stedet

Bidrag med et eller flere billeder

Bidrag med video

Bidrag med links

Fortællinger (1)

Der er en yndig bydel

På kirkegården ved Frederiksberg Kirke ligger en række kendte danskere begravet. En af dem er…

Billeder (1)