Frederiksborg slotshave
Fakta

Et majestætisk landskab

Af

Frederiksborg slot og slotspark er enestående, ikke mindst på grund af landskabet, det ligger i: Et slot på tre holme i en sø og en barokhave på skråningen mod øst. Haven er anlagt af bygmester og arkitekt J.C. Krieger for Frederik den Fjerde i 1720. Den er…

Vis mere

Bidrag til Frederiksborg Slot og have

Har du besøgt / vil du besøge stedet? Bidrag til stedet Tilføj til rute
Udvalgt bidrag

Kongens jagthytte med bad

Tid / Periode 1720
1 kommentar 0 anbefalinger

Christian den Fjerde opførte det slot, som man kan se i dag. Forinden, i 1580, havde hans far, Frederik den Anden, imidlertid bygget et andet slot, efter at han havde overtaget herresædet Hillerødsholm fra Herluf Trolle. Tilbage fra den tid står en bygning med en badstue, hvor kongen og hans jagtkammerater kunne spise og bade. Huset med den prosaiske funktion ligner et miniatureslot, og det kom til at agere malerisk kulisse i den landskabelige have, der blev anlagt for Frederik den Syvende i 1850. Jagt- og badehytten står endnu og kan sammen med slotsanlæggets monumentale vandakse fortælle om vands muligheder og betydning.

Se alle fortællinger

Kommentarer til fortællingen (1)

Inge Heede Hertoft
, for mere end 9 år siden

Der mangler nok lige den detalje, at meget af slottet brændte i 1859, så det slot, man ser i dag, er et "nybyggeri" fra 1860 - 84. Det er dog stort set bygget op, så det ligner det oprindelige.

Bidrag til Frederiksborg Slot og have

Bidrag med en fortælling om stedet

Bidrag med et eller flere billeder

Bidrag med video

Bidrag med links

Fortællinger (1)

Kongens jagthytte med bad

Christian den Fjerde opførte det slot, som man kan se i dag. Forinden, i 1580, havde hans far,…

Billeder (14)

Videoer (2)

  • Video
  • Video