Hovedvagttårn

Danmarks eneste koncentrationslejr

Af

Frøslevlejren fungerede fra august 1944 til maj 1945 som fangelejr for de danskere, der blev arresteret af tyskerne. Efter befrielsen blev baraklejrens navn ændret til Fårhuslejren. Frem til 1949 blev den brugt af de danske myndigheder som fangelejr for…

Bidrag til Frøslevlejren

Søndagsudflugt til Opførelsen af lejren

0 kommentar 0 anbefalinger

Jeg kan huske, at jeg var med mine forældre på en søndagsudflugt til området, hvor man man var ved at opføre Frøslevlejren. Der var, allerede på det tidspunkt, tyske soldater som vagter i tårnene. Det må næsten have været midt på sommeren i 1944. Vi boede ca 1 - 2 km syd for lejren på Frøslev mark. Der var kun 1 km til den tyske grænse . Vi havde fået at vide, at de byggede lejren for at undgå at danskere blev sendt til Tyskland. Ingen af os kunne på det tidspunkt forestille os, at min far skulle blive interneret i lejren samme år. Det var nemlig sådan, at han var grænsegendarm og de blev jo, sammen med politiet, taget af Tyskerne og sendt til bl.a. Frøslevlejren. Han sad et halvt års tid i lejren og blev så løsladt på grund af alder. Han blev heldigvis ikke sendt til Tyskland. Tyskerne overholdt nemlig ikke deres løfte. De havde lovet at alle fanger ville få lov til at blive i Danmark. Flere af min fars kolleger døde i de tyske koncentrationslejre bl.a. en af vores naboer. Ja, det var en mærkelig, men spændende tid.

Koncentrationslejren blev redningen

Efter den tyske besættelsesmagt i august 1943 overtog magten i Danmark, blev dødsstraffe og…