Thylejren

Hippiernes reservat

Af

Frøstruplejren, også kaldet Thylejren, åbnede i juli 1970 på en flad græsmark ved Frøstrup i Thy. I løbet af sommeren blev den interimistiske teltlejr besøgt af omkring 30.000 mennesker, som flokkedes til politiske paroler og gratis rockmusik i det fri. Som…

Bidrag til Frøstruplejren

Da revolutionen kom til Thy

8 kommentarer 2 anbefalinger

I protest mod politiets narkorazziaer besatte 15 aktivister fra Thylejren natten til den 31.august 1970 den lokale Hjardemål Kirke. Med proviant (inklusive vin og snaps) til flere uger forskansede de sig på kirkens loft. Den følgende eftermiddag havde henved 100 vrede bønder og fiskere samlet sig for at give aktivisterne en korporlig afklapsning. Præsten manede til besindighed og forsøgte stående på en stige at mægle gennem et vindue. Som svar blev en rude knust indefra, så skår og splinter stod pastoren om ørerne, mens råbet lød: ”Revolutionen er begyndt!”. Revolutionen sluttede ud på aftenen, da cirka 30 kampklædte betjente eskorterede aktivisterne ud i en sky af tåregas.

Michael Perlmutter
, for mere end 3 år siden

Jeg så ovenfor at Niels Riis Ebbesen for over et år siden har lagt et link til sine billeder fra Thylejren og vil derfor gøre det samme med en henvisning til at jeg i 2009 har skrevet og udgivet en hel bog med 500 billeder "Mit liv i Thylejren 1975 - 1984, som den 4. juli 2015 på Thylejrens 45 års fødselsdag udkom i 5. udgave. Du kan læse mere om den her: https://web.facebook.com/groups/Mit.Liv.i.Thylejren/ Mvh. og godt nytår :)

Niels Riis Ebbesen
, for mere end 5 år siden

Jeg kan i øvrigt henvise til mine fotos fra Thylejren, klik på dette link - http://www.mediapix.dk/oversigt/lokaliteter/thylejren/preview_01of12.html - klik på de små billeder og få en større version. Nederst på den første preview-side er der også en artikel som jeg har skrevet om vores besøg i Thylejren.

Michael Perlmutter
, for mere end 5 år siden

1. Selv Tv- midtvest kaldte for få dage siden Lildstrand der ligger 11 km. nordligere end Thylejren - for Nordthy. 2. Dem du kalder for bøller var en lille bitte del af de ca. 3000 gæster der opholdt sig i lejren i 1970. Besættelsen af Hjardemål kirke kom på grund af pressens altid ivrige bevågenhed til at fylde alt alt for meget i et fredeligt træf og har kastet lange skygger ind i resten af forrige og begyndelsen af dette århundrede - og det har intet at gøre med stedets beboere de næste 44 år,

Niels Riis Ebbesen
, for mere end 6 år siden

Jeg synes ikke denne side er det rette sted, at lufte sine fordomme. Jeg har her i 2013, på min ferie cykeltur i Nordvestjylland besøgt Thylejren, og jeg må sige, at det virkelig var en positiv oplevelse, alt det negative som jeg har hørt, set og læst i medierne, blev bare gjort til skamme. Thylejren er fyldt med venlige og kreative mennesker, som tager godt i mod alle dem der besøger deres lille reservat, og den venlighed og imødekommenhed som vi oplevede i Thylejren, den savner jeg virkelig her i Ølstykke, her kan naboer bo i flere år lige ved siden af hinanden, uden at snakke sammen. Og jeg synes godt nok det er meget langt ude i hampen, at fordømme Thylejrens nuværende beboer, på baggrund af nogle handleinger, som hovedsageligt blev begået af københavnske aktivister, der for ca. 40 år siden tog op og holdt sommerferie i lejren. Med venlig hilsen Niels Riis Ebbesen

Bente Kristoffersen
, for mere end 8 år siden

Jeg tror, der er en del af de lokale, der er nogenlunde enige med Niels Sunesen, da mange kan huske, der pludselig blev røre i deres ellers så fredelige dagligdag dengang. I dag er 'aktivisterne' fredelige pensionister/borgere som os andre, og de fleste (både i og udenfor Thy lejren)) mindes de gamle hændelser med et smil og en smule nostalgi. Iøvrigt kom det faktisk til slagsmål imellem aktivisterne og fiskerne, som nok mest var mødt frem for at finde et godt slagsmål. Det var ikke blot aktivisterne men også nogle af fiskerne der blev 'hjulpet' derfra af politiet. - Men det er rigtigt, at både Frøstrup og lejren ikke ligger i Thy men Vester Hanherred også kaldet Hannæs.

I protest mod politiets narkorazziaer besatte 15 aktivister fra Thylejren natten til den 31.august…

Fra mit liv i Thylejren