Fynsværket

Symbol på vækst

Af

Fynsværket blev stiftet i 1949 af fynske kommuner og elselskaber. I 1953 blev selskabets kraft- og varmeværk åbnet. Værket ligger ved Odense kanal. Brændslet sejles til værket, og kanalens vand bruges som kølevand. Værket er udvidet ved flere lejligheder. Blok 1…

Bidrag til Fynsværket

Skorsten med neonlys

1 kommentar 0 anbefalinger

Fynsværket og ikke mindst dets skorstene er et markant bygningsværk. Den første skorsten er fra 1953 og er 102 meter, syv meter højere end domkirketårnet. Skorstenen fik meget omtale, fordi den blev set som symbol på økonomisk og industriel vækst. Det var på tale at udsmykke skorstenen med neonlys fra fod til top som et vartegn på industribyen Odense. Det var dog dyrt, så bestyrelsen takkede pænt nej. Værkets anden skorsten fra 1991 måler 235 meter og er Fyns højeste bygningsværk. Blok 1 og 2 samt administrationsbygningen blev tegnet af arkitekt Axel Jacobsen. Administrationsbygningen er udsmykket med otte betonrelieffer, som illustrerer forskellig brug af elektricitet.

Poul Erik Kristiansen
, for mere end 2 år siden

Fynsværket var min arbejdsplads fra 1972 til 1978 det var en dejlig tid med god arbejdsklima vi var mange ansatte den teknologiske udvikling har på godt og ondt haft stor betydning i sær på de Danske kraftværker

Fynsværket og ikke mindst dets skorstene er et markant bygningsværk. Den første skorsten er fra…