Matrikelkort
Fakta

Renæssanceherregården

Af

Herregården Gammel Estrup ligger på Djursland. Fra cirka år 1340 frem til 1926, var den sæde for Brock og Scheel-slægten, en af landets mægtigste adelsslægter. Grunden til at herregården har været ejet af to slægter skyldes, at det en enkelt gang var en…

Vis mere

Bidrag til Gammel Estrup

Har du besøgt / vil du besøge stedet? Bidrag til stedet Tilføj til rute
Udvalgt bidrag

Gammel Estrup fik en kærlig hånd

Tid / Periode 1490 2009
1 kommentar 0 anbefalinger

En stor del af indretningen på Gammel Estrup blev lavet i begyndelsen af 1700-tallet af Christen Scheel og hans hustru, Augusta. Efter deres bryllup i 1716 flyttede det unge par ind på herregården, som havde stået tom i mange år. De begyndte straks at sætte den umoderne hovedbygning i stand. Lofterne blev smykket med stuk. Greveparret købte kostbart inventar fra Danmark og udlandet. Paneler, døre og vinduesnicher blev rigt dekoreret med malerier. De lod tidens populære kunstnere male portrætter af familien, og væggene i de fornemmeste rum blev beklædt med kostbare vævede tapeter. Sammen skabte det unge grevepar en pragtbolig, der var en højadelig slægt værdig. Den kan endnu i dag ses på Gammel Estrup.

Se alle fortællinger

Kommentarer til fortællingen (1)

Bendt Lund Nielsen
, for mere end 9 år siden

Jeg har en gang været på kursus på Gl. Estrup, da der var højskole. Forstanderen var Kjell Rodin. Jeg husker stedet som utrolig flot!

Bidrag til Gammel Estrup

Bidrag med en fortælling om stedet

Bidrag med et eller flere billeder

Bidrag med video

Bidrag med links

Fortællinger (1)

Gammel Estrup fik en kærlig hånd

En stor del af indretningen på Gammel Estrup blev lavet i begyndelsen af 1700-tallet af Christen…

Billeder (3)