Gammel Strand 1

Fiskesalget gået i fisk

Af

Gammel Strand var oprindelig en naturhavn. Arkæologiske udgravninger har vist aktivitet tilbage til jernalderen. Bådene blev trukket direkte op på strandbredden. Her lå de beskyttet bag nogle holme. Senere byggede man en egentlig havn med bolværk og landgangsbroer.…

Bidrag til Gammel Strand

Den sidste skovserkone

2 kommentarer 0 anbefalinger

Den 13. marts 2008 solgte Doris Marx den sidste fisk fra sin bod på Gammel Strand. I 45 år havde hun stået i sin bod, og med hendes afgang sluttede et levende stykke kulturhistorie. Indtil 1958 købte københavnerne deres fisk på Gammel Strand. Fiskene blev solgt af de såkaldte ’skovserkoner’. De kunne kendes på deres karakteristiske hvide hovedbeklædning, som om vinteren blev trukket godt ned om hovedet, mens kjolen blev stoppet ud med aviser for at isolere. Frem til 1900-tallet havde de gået fra Skovshoved nord fra København med fiskebundterne på nakken for at sælge de fisk, deres mænd havde fanget. Senere blev fiskene købt fra Gasværkshavnen, men navnet ’skovserkone’ hang ved.

Kaj Thomsen
, for mere end 7 år siden

"Den 13. marts 2008 solgte Doris Marx den sidste fisk fra sin bod på Gammel Strand." Modsiger det ikke, 2008 kan det da ikke være? "Indtil 1958 købte københavnerne deres fisk på Gammel Strand." Jeg husker da salget blev nedlagt Venlig hilsen Kaj Thomsen

Karen-Marie Reimann

Hej Jeg har henvist til dit indlæg på min blog fyraften.nu - hilsen Karen-Marie Reimann