Hobro Gasværk i 1980erne

Museum for gassen

Af

Hobro Gasværk blev bygget i 1898. Det første gasværk i Danmark var blevet bygget i Odense i 1853. I årene frem til 1927 blev der bygget gasværker i alle større og mindre byer. Værkerne forsynede byerne med gas til lys, varme, madlavning, motorer, og opvarmning.…

Bidrag til Gasværket i Hobro

Eksplosiv start

0 kommentar 0 anbefalinger

Hobro Gasværk startede med en eksplosion, der gjorde de lokale bange for den nymodens djævleskab. Der var lagt rør ind til to lejligheder i en ejendom. Kun den ene skulle have gas, så røret i den anden lejlighed var ”proppet” af. Men en svend fjernede proppen uden at sige noget, da han skulle bruge den et andet sted. Om aftenen, da der blev åbnet for gassen, susede den gennem det åbne rør ud i lejligheden. Familiens unge pige undrede sig over lugten og undersøgte, hvor den kom fra. Da hun åbnede askeskuffen i brændekomfuret, antændte gløder gassen, der eksploderede. Den unge pige fik håret brændt af, men hun overlevede.

Eksplosiv start

Hobro Gasværk startede med en eksplosion, der gjorde de lokale bange for den nymodens djævleskab. …