Gedser

Da tyskerne indtog Gedser Station

Af

Jernbanen kom til Gedser i 1886. Stationen er tegnet af Henrik Glahn og ligger stadig på Østre Mole. I 1903 blev der bygget to færgelejer til jernbanefærger i havnens vestside. Mellem færgelejerne lagde man en ny stationshal. Den er tegnet af DSBs overarkitekt…

Bidrag til Gedser Station

Panzertoget kom ikke med

0 kommentar 0 anbefalinger

Den 9. april 1940 kl 4.15 gled den tyske færge Mecklenburg stille ind i det ene færgeleje ved Gedser station med en godsvogn forrest på dækket. Resten af færgen var fyldt med tyske soldater og motorkøretøjer under presenninger. Kort efter fulgte færgen Schwerin efter ind i det andet færgeleje. Tyskerne kappede straks Gedser Stations telefon- og telegrafforbindelser. Motorkøretøjerne kørte imens med fuld fart mod Storstrømsbroen, for at sikre den. I Warnemünde var der efterladt et tysk panzertog. Det skulle have sikret Storstrømsbroen mod engelske luftangreb. Da det kom til stykket, satsede tyskerne i stedet på at få flest mulige motorkøretøjer med. På den måde kunne de hurtigere få større styrker frem til broen.

Den 9. april 1940 kl 4.15 gled den tyske færge Mecklenburg stille ind i det ene færgeleje ved…