Gellerupparken

Danmarks største ghetto

Af

Gellerupparken er Danmarks største almennyttige boligbyggeri. Byggeriet er tegnet af Knud Blach Petersen, og boligblokkene er i fire og otte etager. De blev opført i beton i perioden 1968-72. Der er cirka 6000 beboere i de 1776 lejligheder. Lejlighederne har fra et…

Bidrag til Gellerupparken

Ud af Gellerup

1 kommentar 0 anbefalinger

Gellerupparken er måske Danmarks mest berømte ghetto. Men mange modarbejder ghettoens negative sider. For eksempel har projektet "Unge 4 Unge" 40-50 unge frivillige i alderen 15-24 år. De arbejder for mere integration med resten af Århus og forebygger kriminalitet i bydelen. Unge 4 Unge arrangerer ture ud i andre dele af Århus. Udflugterne skal vise unge fra Gellerup de muligheder, byen rummer. Overskriften er ”Ud af Gellerup”. Unge 4 Unge samarbejder med det lokale busselskab om at skabe ro på udvalgte busruter. De afholder ugentlig fodboldtræning for Gellerups unge, og arrangerer ture som sejlads i det sydfynske øhav med skonnerten ”Fylla”.

Bjarke
, for mere end 9 år siden

Ehm, hvis man placerer nålen på den anden side af Silkeborgvej, så tror jeg man rammer tættere på Gellerupparken ;-)

Ud af Gellerup

Gellerupparken er måske Danmarks mest berømte ghetto. Men mange modarbejder ghettoens negative…