Gotvedskolen

Gymnastikhuset

Af

Niels Hansen Rasmussen ville have københavnerne til at dyrke den svensk-lingske gymnastik, der var udbredt på landet. Til formålet indviede Rasmussen i 1898 sit gymnastikhus på Vodroffsvej 51 på Frederiksberg. Bygningen er tegnet af arkitekt Peder Vilhelm…

Bidrag til Gotvedskolen

Kamp for rytmiske bevægelser og bedre sexliv

0 kommentar 0 anbefalinger

I mange år forsøgte Helle Gotved at leve op til sin fars stive idealer for gymnastik med rankhed, spænding og selvkontrol. Men efter et fysisk og psykisk kollaps blev hun mere inspireret af rytmiske, afspændte bevægelser. En del af den nye stil gik ud at løsne op og på at sætte hele kroppen i sving. Helle Gotved studerende i 1952-53 hos den tyske gymnastikpædagog Heinrich Medau, som havde udviklet de såkaldte totalbevægelser. Gotved arbejdede for mindre belastende bevægelser i arbejdslivet. Hun ville også forbedre kvindelivet ved at ændre dårlige seksualvaner og modvirke slappe bækkenbunde. Blandt andet gennem bogen Muskler og orgasme fra 1980. 1966-1992 blev Helle Gotved også kendt for radioprogrammet Ha’ det bedre. Gotved er en af få originale systemskabere i dansk gymnastiks historie.

I mange år forsøgte Helle Gotved at leve op til sin fars stive idealer for gymnastik med rankhed, …