Greve Station

Infrastruktur

Af

Greve Station blev bygget i 1979, som en del af Køge Bugt-planen, der blev udarbejdet mellem 1961 og 1966. Stationen består af en perron med tog mod Hillerød og Køge St. Det overdækkede område omkring stationen har altid været overdækket og stationens funktion…

Fingerplanen

3 kommentarer 0 anbefalinger

Greve Station er en del af fingerplanen, som var den første danske byudviklingsplan. Planen blev vedtaget i 1947 og princippet bag var, at fremtidige S-togsbaner skulle løbe ud fra København som fem fingre. Mellem fingrene skulle der være plads til landbrug og fritidsformål, desværre er mange af disse områder ikke bevaret idag.

Lasse V og Cecilie
, for mere end 8 år siden

En meget kort beskrivelse, der kunne eventuelt have stået noget omkring, hvilken funktion stationen havde i forhold til velfærdssamfundet. I kunne også være kommet ind på, hvordan området omkring stationen var, om det havde betydning for hvor mange der tog toget osv.

Gruppe 4
, for mere end 8 år siden

Komentar til fakta: I skriver der skulle være grønne områder mellem "fingerne" - man kunne have beskrevet hvordan dette ser ud i dag.

gruppe 3
, for mere end 8 år siden

Kommentar til billede: det ville nok være bedre med et billede af selve stationen og hvordan den ser ud i stedet for et billede af toget.

Bidrag til Greve Station

Fingerplanen