Flygtningegrave

Tyskernes gravplads

Af

Nord for Grove Kirke findes de tyske flygtningegrave fra Anden Verdenskrig og de følgende år. 1119 flygtninge og 175 tyske soldater ligger begravet her. Gravstederne markeres af stenkors. For hvert kors er der fire begravede personer. Gravstederne er stemningsfuldt…

Bidrag til Grove Kirke

Husk nu på situationen i 1945

0 kommentar 0 anbefalinger

Selvfølgelig har der været følelser indblandet i behandlingen af flygtninge i Danmark i krigens slutning og tiden efter.....men vær opmærksom på, at landets indbyggeren også i stor stil manglede medicin - antibiotikaen - samt det forhold at også danskere døde af bl.a TB i årene efter krigen. Krigens grusomhedene kendte lokalbefolkningen ikke meget til i 1945, og derfor er det fejlagtigt at antyde disse motiver ifb med de mange døde børn. Dbh Poul Erik Zeberg Jensen

Her boede 20.000 tyske flygtninge

Ved Anden Verdenskrigs afslutning indrettede man i alt tre flygtningelejre ved Karup flyveplads:…