Rejsedagbog fra Tyskland 1831

Eventyrenes hjemsted

Af

Eventyrdigteren H.C. Andersen (1805-1875) er i dag den mest kendte dansker i verden. Han er også den forfatter, der er oversat til flest sprog. Digterens ydmyge fødested i Odense er i dag kendt som H.C. Andersens Hus og tjener som museum for ham. Det er et af Nordens …

Bidrag til H.C. Andersens Hus

Slumkvarterets eventyr

1 kommentar 0 anbefalinger

Da Hans Christian Andersen blev født 2. april i Odense i 1805, havde forældrene ikke egen bolig. De boede, hvor de tjente. H.C. Andersen kom således til verden i en tarvelig lejebolig i Hans Jensens Stræde hos farens tante. Huset lå midt i byens berygtede fattigkvarter, hvor hvert tredje barn var født udenfor ægteskab. Som voksen kunne eller ville eventyrdigteren H.C. Andersen ikke udpege sit fødested. Han fandt det næppe særligt besmykkende. Men da man i 1905 besluttede at oprette et museum for H.C. Andersen, fandt man det alligevel passende at indrette det i fødehjemmet i slumkvarteret. Digteren kom jo fra den usleste armod, men brød den sociale arv. Museet åbnede dørene for gæster på digterens fødselsdag i 1908.

Bendt Lund Nielsen
, for mere end 8 år siden

Fint at H. C. Andersen nu er på nettet. Jeg er selv fynbo og H. C. Andersen er jo kendt overalt i verden. Venner fra Afrika (Kenya og DRCongo) har jo hørt om ham og i Rusland er han meget kendt.

Da Hans Christian Andersen blev født 2. april i Odense i 1805, havde forældrene ikke egen bolig.…

Bidemærker og beduinknive