H.C. Ørsted værket

Københavnernes fjernvarme

Af

H.C. Ørstedsværket er et højspændingsværk opført af Københavns Kommune fra 1916 og taget i brug 1920. Allerede i 1924-26 blev værket udvidet med en sektion 2. Efter endnu en udvidelse med sektion 3 var værket Nordens største dampkraftværk, og det leverede…

Bidrag til H.C.Ørstedværket

Den hvilende kæmpe

0 kommentar 0 anbefalinger

H.C. Ørsted Værket ligger i Københavns Sydhavn. Fra det blev sat i drift i 1920 og til 1994 var kul det vigtigste brændsel. Så blev værket ombygget til at fyre med naturgas. I dag fremstår værket som et moderne kraftvarmeværk, hvis primære opgave er at levere fjernvarme til Storkøbenhavn. Værkets kæmpe B&W dieselmotor fra 1932 er nu hovedattraktion i museet DieselHouse. Motoren er så stor, at den bygning, som den står i, måtte bygges op rundt om den og ikke omvendt. I 30 år var det verdens største dieselmotor. Ved en stor strømafbrydelse i september 2003 kom den pensionerede dieselmotor på arbejde igen. Den var nemlig det eneste kraftanlæg, der kunne starte ved egen kraft.

Den hvilende kæmpe

H.C. Ørsted Værket ligger i Københavns Sydhavn. Fra det blev sat i drift i 1920 og til 1994 var…