Indgangsparti

En topmoderne bunker

Af

Kommandocentralen er opført fra 1987 til 88 og er en af de mest moderne i landet. Den er 150 m2 og indeholder indgangsparti med gassluse, signalrum, stabsrum, maskinrum, ventilationsrum, depot, hvilerum, køkken og to badeværelser. Døren i indgangspartiet vejer 350…

Bidrag til Hadsund kommandocentral

Et intakt levn

0 kommentar 0 anbefalinger

Kommandocentralen har aldrig været anvendt til andet end øvelser og møder for beredskabets frivillige. Da varslingsperioden for en krig i dag vurderes at være op mod 10 år, er grundlaget for de sidste kommandocentraler i dag væk. Størstedelen af de mere end 100 kommunale kommandocentraler er derfor blevet nedlagt i 2003 og årene umiddelbart derefter. Mariagerfjord kommune har oprettet nye krisestyringsfaciliteter og Hadsund Kommandocentral står i dag tilbage som et levn fra Den kolde krig. Bunkeren fremstår helt intakt som en tidslomme fra de sidste år af 1980'erne.

Et intakt levn

Kommandocentralen har aldrig været anvendt til andet end øvelser og møder for beredskabets…