Besigtigelse af Hallebrøndshøj
Fakta

Fællesgrav med ravperler

Af

Jættestuen Hallebrøndshøj ved Svaneke blev bygget i bondestenalderen for omkring 5000 år siden. Der kendes tusindvis af jættestuer fra store dele af Europa, men det er i Danmark, man finder en af de tætteste koncentrationer. Jættestuerne var en slags fællesgrav …

Vis mere

Bidrag til Hallebrøndshøj

Har du besøgt / vil du besøge stedet? Bidrag til stedet Tilføj til rute
Udvalgt bidrag

En skjult skat

Tid / Periode -3400 -3000
1 kommentar 0 anbefalinger

”At dette lille Møntfund har været nedgravet i Kanten af Høien som en skjult Skat”, skrev J. A. Jørgensen i sin detaljerede udgravningsrapport, ”vidner atter om – hvad ogsaa tidligere er iagttaget her – at gravhøie i urolige Tider ofte ere benyttede som sikre Skjulesteder for hengjemte Skatte”. Allerede inden skolelærer Jørgensen fra Ibsker udgravede Hallebrøndshøj i 1884 og skrev om højen, var dele af den i 1820´erne blevet undersøgt. Ved undersøgelsen havde man fundet en samling mønter fra middelalderen, herunder en tysk mønt fra Würzburg. Skolelærer Jørgensen var i øvrigt en af Bornholms mest aktive arkæologer i 1800-tallet, og han foretog talrige udgravninger i slutningen af århundredet. Skolelærer Jørgensens gravsted kan endnu ses på kirkegården i Ibsker.

Se alle fortællinger

Kommentarer til fortællingen (1)

Thomas Dam Bruun
, for mere end 11 år siden

En særdeles dygtig fagmand var denne skolelærer Jørgensen. Udgravningen samt optegnelser siges at være helt på højde med datidens arkæologer. Her er en høj jeg ikke har været ved endnu!

Bidrag til Hallebrøndshøj

Bidrag med en fortælling om stedet

Bidrag med et eller flere billeder

Bidrag med video

Bidrag med links

Fortællinger (1)

En skjult skat

”At dette lille Møntfund har været nedgravet i Kanten af Høien som en skjult Skat”, skrev J. …

Billeder (4)