SAS hotel

En arkitektonisk perle

Af

Royal Hotel og Lufthavnsterminal for SAS, i dag kaldet "SAS Hotel", blev opført i 1955-60 på Hammerichsgade 1-5 af arkitekt Arne Jacobsen. Det var det første højhus i det indre København, og det vakte en del bekymring at placere så højt et hus her.…

Bidrag til Hammerichsgade 1-5, København

International modernisme i København

0 kommentar 0 anbefalinger

Arne Jacobsens modernistiske hotel blev bygget efter de nyeste teknikker. Glasfacaderne blev udført som "curtain wall", det vil sige en ikke-bærende facade. Udvendigt består panelerne under vinduerne af lyst grågrønt glas. Ventilationsriste på den ene facade tegner en mørk lodret stribe. SAS Hotel er især bemærkelsesværdigt ved, at ikke alene huset men også alt inventar er tegnet af arkitekten. En del af møblerne er modificerede udgaver af tidligere stole, mens Jacobsens berømte stol Ægget blev suppleret med en sofaudgave. Mange andre møbler, lysarmaturer, gulvtæpper, gardiner og bestik blev tegnet til hotellet. Inventaret har undergået mange ændringer siden. Rigtige jacobsen-fans kan overnatte på værelse 606, som står med det oprindelige inventar og møblement.

Arne Jacobsens modernistiske hotel blev bygget efter de nyeste teknikker. Glasfacaderne blev udført…

Less is more

Arne Jacobsen flygtede til Sverige under 2. verdenskrig. Men det var først senere, at hans…