Skitse over batteriet, 1941
Fakta

Tyskernes stærke fæstning

Af

Den tyske værnemagt begyndte at bygge det store fæstningsanlæg i Hanstholm allerede i november 1940. Foruden fire store kanoner kom anlægget med tiden til at omfatte et antal andre kanonbatterier. Det omdannede det lille fiskerleje i Hanstholm til en veritabel…

Vis mere

Bidrag til Hanstholm Fæstningsanlæg

Har du besøgt / vil du besøge stedet? Bidrag til stedet Tilføj til rute
Udvalgt bidrag

600 tyskere og et batteri kanoner

Tid / Periode 1940 1945
1 kommentar 1 anbefalinger

Den vigtigste bevæbning i Hanstholm Fæstningsanlæg bestod af fire 38 centimeter kanoner. De skulle sikre sejladsen gennem de tyske minefelter i Skagerak. Kanonerne var magen til dem, der var monteret på de tyske slagskibe Bismarck og Tirpitz. Kanonerne kunne skyde 600 kilo tunge granater ud på en afstand af 55 kilometer. Kanonerne var monteret i enorme pansertårne, der vejede 650 tons. Tårnene var bygget ind i fire betonbunkere på hver 3000 kvadratmeter. Fæstningsanlægget var stort med kaserner, værksteder og mange andre bygninger, der skulle understøtte batteriet. Udover 38 centimeter kanonerne var der flere andre kanonstillinger og ammunitionsmagasiner i beton. De var alle forbundet af en jernbane. Der arbejdede 600 tyskere på kanonbatteriet.

Se alle fortællinger

Kommentarer til fortællingen (1)

Bente Kristoffersen
, for mere end 12 år siden

Det er et meget interessant sted at besøge; meget mere end man umiddelbart regner med. Stedet emmer af historie. Området omkring anlægget er også værd at se på.

Bidrag til Hanstholm Fæstningsanlæg

Bidrag med en fortælling om stedet

Bidrag med et eller flere billeder

Bidrag med video

Bidrag med links

Fortællinger (1)

600 tyskere og et batteri kanoner

Den vigtigste bevæbning i Hanstholm Fæstningsanlæg bestod af fire 38 centimeter kanoner. De…

Billeder (3)