Hareskovby

Villaby på Slangerupbanen

Af

Hareskovby er en lille villaby med cirka 3500 indbyggere og skov på to sider. Området var værløsebøndernes gamle overdrev. Det blev udstykket i 1794 og opdyrket i mindre landbrug. Udviklingen til villaby tog fart, da Slangerupbanen blev åbnet i 1906 med en station…

Bidrag til Hareskovby

De nye villaer i Hareskovby

0 kommentar 0 anbefalinger

Mine forældre havde nogle venner Lise og Poul "i Hareskoven" som vi kaldte dem. Han var møllebygger og de have ca hvor Femvejen støder ud til Gammel Hareskovvej i slutningen af 1950'er bygget en meget avanceret villa, som på grund af det stærkt skrånende terræn var en villa i forskudt etage hvilket i Danmark var en ekstrem sjældenhed dengang. Huset var udstyret med alle de mest suffistikerede tekniske detaljer på badeværelser, køkken mm og en pragtfuld udsigt ned til en lille sø i baghaven. Der havde ligget et sommerhus tidligere; men det var da forlængst fjernet.

Det sidste sommerhus

I baghaven hos historikeren Finn Løkkegaard ligger byens sidste træsommerhus. Opført i 1938,…