Hedebygade

Barndommens gade

Af

Ejendommen på Vesterbro er typisk for sin tid. En større del af baggårdsmiljøet er bevaret end i resten af det sanerede København. Man skal ikke lade sig narre til at tro, at de oprindelige baggårde fra 1880'erne havde så meget lys og luft. I nogle baggårde…

Bidrag til Hedebygade

Baghuset fostrede en stjerne

1 kommentar 2 anbefalinger

I baggården "havde man kun udsigt til et smalt stykke firkantet himmel, hvor der somme tider lyser en enkelt stjerne". Stjernen i nr. 30 var forfatteren Tove Ditlevsen, som blev født i 1917 og voksede op i baghuset. I den selvbiografiske bog "Barndommens gade" beskrev hun baggårdsungernes ydmyge drøm om et andet liv: "Nu sover gadens børn. Deres ånde flyder sammen i de klumre sovekamre, hvor bror og søster uskyldigt trykker sig mod hinanden i den snævre seng. Hun drømmer, at hun har en brun fløjlsfrakke på og bor i forhuset, så hun aldrig mere skal løbe over den mørke gård.”

, for et år siden

Sjovt med denne fortælling! Jeg har kontor i gaden med min virksomhed https://www.billig-webhosting.dk/ , Det er en dejlig og centralt beliggende gade. Vi har desværre ikke til huse i nr. 30, ellers havde der jo været stjernestøv over vores lille hosting-virksomhed :-)

I baggården "havde man kun udsigt til et smalt stykke firkantet himmel, hvor der somme tider…