Helsingørmotorvejen fra nordøst
Fakta

I 1957 blev den fjerde og dengang sidste etape af Helsingørmotorvejen afsluttet, hvor Fredensborg Rådhus ligger i dag ved frakørsel 7. Første etape var blevet færdig året før. I begyndelsen hed vejen Hørsholmvejen, da den kun løb mellem Gammel Holte og nord for…

En ny æra i Danmarkshistorien

0 kommentar 0 anbefalinger

Det var ikke en hvilken som helst vej, der blev indviet den 23. januar 1956. Danmarks første motorvej vakte behørig opsigt og omtale. Den første dag kørte der 4.140 bilder og 302 motorcykler ud ad vejen. Hele Danmark kunne følge med. Gunnar ”Nu” Hansen rapporterede nemlig fra den officielle åbning, der bl.a. bestod af en biltudekoncert og efterfølgende fest for særligt indbudte, der blev fragtet i en kortege af busser på den 12 kilometer lange motorvej. Den efterfølgende tid blev motorvejen en yndet attraktion. Den første weekend var der så mange besøgende, at højtalervogne blev sendt ud for at fraråde folk at tage på tur på motorvejen. Aviserne rapporterede, at selvom det var forbudt at standse, kunne man ikke andet – trafikken var simpelthen for tæt.

Bidrag til Helsingørmotorvejen

Det var ikke en hvilken som helst vej, der blev indviet den 23. januar 1956. Danmarks første…