Pensionat Henne Mølle Å

Kvindefrigørelse ved Vesterhavet

Af

Henne Mølle Å Badehotel er realiseringen af to københavnske søstres drøm. Thekla og Othilia Thorup ville i midten af 1930’erne opføre et badehotel bag den yderste klit ved Henne Strand på den jyske vestkyst. Thekla kendte arkitekten og multikunstneren Poul…

Bidrag til Henne Mølle Å Badehotel

PH udfordrede borgerskabets feriested

1 kommentar 0 anbefalinger

Poul Henningsen (PH) er uløseligt forbundet med storbyen og kendt for sit frisind, sine viser og lamper. Mindre kendt er det, at PH som arkitekt tegnede søstrene Thorups badehotel ved Henne Mølle Å. Han kæmpede mod småborgerlighed og undertrykkelse. Derfor så han det som noget nær et ideal, at to kvinder ville opføre og drive et badehotel. Hotellet var samtidig tænkt som et kulturradikalt fristed på vestkysten, hvor også borgerskabet holdt af at tilbringe ferierne. PH opholdt sig jævnligt i de smukke omgivelser ved badehotellet i Henne i selskab med ligesindende, og de har sikkert kritiseret borgerskabets forlorne moral. Den ellers ofte så forkætrede PH huskes lokalt som en venlig mand med begge ben på jorden.

Kim Eilersen
, for mere end 2 år siden

Det er interessant at se , min mors mor var søster til Thekla og Othilia og jeg hørte om hotellet i min barndom, men har aldrig været der, men in morsom historie. Jeg har været sammen med både Thekla og Othilia da jeg var en lille dreng. med venlig hilsen Kim Eilersen , Charlottenlund

Poul Henningsen (PH) er uløseligt forbundet med storbyen og kendt for sit frisind, sine viser og…