Herlev Hospital
Fakta

Moderne hospital med forsinkelse

Af

Grundstenen til Herlev Sygehus ved København blev lagt i 1965. Tre unge arkitekter, Bornebusch, Brüel og Selchau, stod for opførelsen ud fra helt nye principper for sygehusbyggeri. Med ideen om patienten i centrum skød en 25 etagers sengebygning i vejret med 48…

Vis mere

Bidrag til Herlev Sygehus

Har du besøgt / vil du besøge stedet? Bidrag til stedet Tilføj til rute
Udvalgt bidrag

Et farveorgie med runde hjørner

Tid / Periode 1976 2007
2 kommentarer 1 anbefalinger

Billedkunstneren Poul Gernes stod for den indvendige udsmykning af Herlev Sygehus. De klare, stærke farver i hospitalet skal opmuntre patienter og personale. Enkelttårnene vender imod alle fire verdenshjørner, og farverne stemmer sammen med dagslysets farvetemperatur - kølige farver mod nord og varme farver mod syd. Hver farve og brugen af den er meget nøje gennemtænkt. De gule døre ind til sygestuerne forbereder for eksempel øjnene på lyset fra vinduerne, mens væggene bag sygesengene er hvide, så det kan undgås, at et forvirrende farveskær kastes ned på patienternes ansigter. Og så har hospitalet en arkitektonisk detalje: runde hjørner. Runde hjørner er nemlig nemme at gøre rene.

Se alle fortællinger

Kommentarer til fortællingen (2)

Henning
, for mere end 11 år siden

Er det "Herlev Sygehus" der omtales mon identisk med Amtsygehuset i Herlev, der i 2007 skiftede navn til Herlev Hospital?

Helle Minck
, for mere end 13 år siden

Poul Gernes havde valgt, at sengene til Herlev Sygehus skulle være blå, men den daværende oversygeplejerske protesterede. "Hendes patienter skulle ikke ligge i en blå seng", så sengene blev grå. Om grå havde Poul Gernes sagt, "at det var den eneste farve, der ikke skulle bruges, for med slid og ælde bliver hvidt til gråt". Da der i 1997 skulle indkøbes et stort antal elektrisk betjente senge, blev sengenes blå farver valgt af Poul Gernes' enke, Aase Gernes.

Bidrag til Herlev Sygehus

Bidrag med en fortælling om stedet

Bidrag med et eller flere billeder

Bidrag med video

Bidrag med links

Fortællinger (1)

Et farveorgie med runde hjørner

Billedkunstneren Poul Gernes stod for den indvendige udsmykning af Herlev Sygehus. De klare, stærke…

Billeder (2)