Carl-Henning Pedersen: Fantasiens Leg om Livets Hjul

Fra fabrik til kunstmuseum

Af

Herning Kunstmuseum har siden 1975 haft til huse i en rund bygning, som i 1965-66 blev opført som skjortefabrikken Angli af industrimanden Aage Damgaard. Arkitekt var Christian Frederik Møller efter en skitse af landskabsarkitekt Carl Theodor Sørensen.…

Bidrag til Herning Kunstmuseum

Kreativ skjortefabrikant legede med formerne

1 kommentar 0 anbefalinger

Aage Damgaard var en skjortefabrikant med udpræget interesse for kunst. Det fik stor betydning for det industrielle miljø i og omkring Herning. Skjorteproducentens sneglehusformede fabrik skulle ligne logoet for firmaet Angli: et lille formskrevet a. Resultatet blev en næsten cirkulær form af usædvanlig skønhed. De omgivende geometriske haver er med til at løfte projektet op i en højere klasse end normalt industribyggeri. Det gælder også udsmykningen med kunst inden døre. Selv om en del af bygningen blev omdannet til kunstmuseum i 1975, har tekstilindustrien stadig snor i den gamle skjortefabrik. En stor del af bygningen fungerer nemlig som skole for tekstil og design med udsigt til et kreativt industrimiljø.

Bendt Lund Nielsen

Jeg har besøgt stedet flere gange, da jeg var højskoleeleve på Herning Højskole

Aage Damgaard var en skjortefabrikant med udpræget interesse for kunst. Det fik stor betydning for …