Hindehøjen, Odense NØ

officielle og uofficielle beboere

Af

Hindehøjen er en afdeling under Fyns Almennyttige Boligselskab, belliggende på nordsiden af Kertemindevej i Odense NØ. Afdelingen er bygget på et skrånende areal fra Kertemindevej og ned mod Skibhusene og Seden. Der er 173 rækkehuse i varierende størrelse. …

Uregistrerede beboere

2 kommentarer 2 anbefalinger

De små rækkehuse af forskellig størrelse ligger smukt og hyggeligt ned af bakkerne mod mosedraget som går ud mod fjorden og ned mod Odense å Det er et hyggeligt og trygt bosted og mange beboere har boet her i rigtig mange år. Men der er også urolige sjæle i området, som også slår sig ned i boliger, hvor de forstyrrer de faste beboere. De mærkes som kølige træk vinde, og vel at mærke nogle som ikke kan forklares ved utætte vinduer og døre eller måles med autoriseret målgrej. De mærkes også som en fornemmelse af at blive iagttaget, uden at der fysisk er nogen. En beboer er oven i købet på uforklarlig vis blevet skubbet ud af sin seng. En tilkaldt husrenser, har lokaliseret nogle af de uregistrerede beboere og forvist dem til lysets egne. Der har været flere tilfælde af tilsvarende art, og det siges at bebyggelsen ligger hvor der før var en galgebakke, at at det skulle være urolige sjæle her fra. Der er også hørt lyd af en hestetrukket kærre som kører op af bakken ved nattetide. Når man ser bakkerne på stedet, giver det god mening at der har ligget en galgebakke og at der sandsynligvis har været et vadested/bro over mod Seden og Nordøstfyn. Og at tilrejsende har kunne se galgerne, og har kunnet erfare at her lå en by som ikke tålte røvere og anden uorden. Jeg har ikke kunnet finde nogen optegnelser om en eventuel galgebakke, men beretningerne om urolige sjæle er troværdige nok.

Caspar Vang
, for mere end 7 år siden

Hej Karin. Det må være Galgeholm, den lille holm ud for Munkebo kirke, du tænker på. Kerteminde var jo havneby for Odense inden kanalen blev gravet og vejen gik lige forbi her, så det har været et oplagt sted at lade de fredløse dingle til skræk og advarsel.

Karin Høgh
, for mere end 7 år siden

Jeg har fået fortalt, at der også skulle have været en galge på en af de små holme, der ligger i Kerteminde Fjord ud for Munkebo. Er det noget, du kender til?

Bidrag til Hindehøjen, Odense NØ

De små rækkehuse af forskellig størrelse ligger smukt og hyggeligt ned af bakkerne mod mosedraget…