Dronning Caroline Mathilde

Skandaløs kærlighed på slottet

Af

I 1700-tallet oplevede Danmark et kongeligt bygge-boom. Kongen regerede enevældigt, og ingen udgifter blev sparet for at skabe passende rammer for majestæten. Det galdt også kongehusets lille ejendom i Hørsholm, der blev erstattet af det nye og storslåede…

Bidrag til Hirschholm, Hørsholm

Slottet, der døde af skam

0 kommentar 0 anbefalinger

Søndag den 7. juli 1771 noterede hoffoureren på Hirschholm Slot: ”Om formiddagen kl. 9 slet fornam hendes majestæt dronningen til en liden svaghed, og da klokken var henimod 11 blev allerhøjstsamme lykkelig forløst med en prinsesse”. Mange ved hoffet anede, at det ikke var kongen, Christian den Syvende, der var faderen til barnet. Den nyfødte var resultatet af et kærlighedsforhold mellem dronning Caroline Mathilde og hoflægen Struensee. Struensee havde i et par år været den, der reelt styrede landet, hen over hovedet på den sindssyge konge. I 1771 voksede modstanden mod Struensees reformpolitik, og i 1772 blev han henrettet. Dronningen døde i landsforvisning få år efter. Man har sagt, at Hirschholm Slot ”døde af skam” over den skandaløse kærlighedsaffære.

Søndag den 7. juli 1771 noterede hoffoureren på Hirschholm Slot: ”Om formiddagen kl. 9 slet…