HJEMMET

Dansk teaterhus i Flensborg

Af

Hjemmet ligger i Mariegade (Marienstraße) i det centrale Flensborg. Det var oprindelig lægebolig og var fra 1900 chefredaktør Jens Jessens vinterbolig i Flensborg (deraf navnet). Om sommeren boede Jens Jessen på »Fjordmark« i Kollund. Efter afstemningen i Slesvig…

DET LILLE TEATER

0 kommentar 0 anbefalinger

Hjemmet huser det eneste dansksprogede teater i Flensborg - godt nok et amatørteater, men et teater, der løfter sig op over det almindelige dilettantteater-niveau - blandt andet ved at hyre professionelle instruktører. Teatrets historie går tilbage til 1962, da den sønderjyske teatermand Arne Aabenhus oprettede en afdeling under Sønderjysk Forsøgsscene. Den 13. januar 1966 blev »Det Lille Teater« oprettet som et selvstændigt teater med Hjemmet som fast spillested. En af teatrets forpligtelser er at pleje og fremme det talte danske sprog syd for grænsen. Det Lille Teater har i tidens løb givet sig i kast med både musical, kabaret og traditionelle teaterforestillinger, deriblandt også tunge klassiske stykker, der stillet store krav til skuespillere og instruktører. Publikum kommer primært fra Sydslesvig og Sønderjylland samt lokale afdelinger af Grænseforeningen rundt om i Danmark.

Bidrag til HJEMMET

DET LILLE TEATER