Solnedgang over Furesøen

Roskildebispens borg ved Furesøen

Af

Hjortholm er beliggende i det sydøstligste hjørne af Furesøen, umiddelbart nord for Mølleåens udløb af søen.

Kronen overtager kirkens besiddelser ved Reformationen i 1535-36

0 kommentar 0 anbefalinger

I 1533 udbryder der en borgerkrig pga. uenighed om hvem der skal besidde kongemagten. I 1535 ødelægges Hjortholm Borg som led i denne borgerkrig og i 1536 arresterer Christian III alle landets biskopper. Reformationen, som på overfladen drejede sig om den rette tro, var en realitet. Under overfladen drejer det sig mere måske mere om kongedømmets irritation over kirkens store magt og indflydelse. Resultatet af reformationen er, at kronen overtager kirkens besiddelser og herunder Hjortholm Borg og Bagsværd Sø. Området Hjortholm navngives Fredrichsdal ved tinglysning af Christian III. For bønderne i området blev det anset for bedre at høre under kronen. Højen ved Hjortholm har intet med borgen at gøre men skyldes udelukkende udgravningen af Fæstningskanalen i 1890'erne.

Bidrag til Hjortholm

Roskildebipens borg ved Furesøen