Solnedgang over Furesøen

Roskildebispens borg ved Furesøen

Af

Hjortholm er beliggende i det sydøstligste hjørne af Furesøen, umiddelbart nord for Mølleåens udløb af søen.

Valdemar den Stores Gavebrev til pave Urban III

0 kommentar 0 anbefalinger

Hjortholm overgik fra kong Valdemar den Store til krigeren og bispen fra Roskilde Abselon i 1186. Det blev bekræftet i et gavebrev til pave Urban III. Teksten i gavebrevet: "Pave Urban III. stadfæster den Gave, som Erkebiskop Absalon har meddelt Roskilde Bispestol, nemlig af Borgen i »Hafn«, som Kong Valdemar har givet ham, men som Absalon dog skal beholde i sin Livstid, og af alt dens tilliggende, nemlig selve Byen »Hafn«, Utterslev med alt dens tilliggende, nemlig Serritslev, Solbjerg, Vanløse, Vigerslev, Valby, et Bol i Brønshøj, Emdrup, Gjentoftegaard med dens tilliggende, Mørkhøj med dens tilliggende, Bagsværd, Virum, Høsterkjøb, Rødovre, Burgby (paa Amager) og Nærum med deres tilliggende, foruden det som Borgfogeden Niels har erhvervet til ham."

Bidrag til Hjortholm

Roskildebipens borg ved Furesøen