Hjulmandshuset

Landarbejderbolig under Hindsgavl ved traktørstederne på Brovejen.

Af

Bygget som landarbejderbolig for en hjulmand i 1872. Oprindelig er stedet mere poetisk opkaldt Julielund efter en af døtrene på Hindsgavl.

Hjulmandshuset

0 kommentar 0 anbefalinger

Det smukt bevarede bindingsværkshus med stråtag ligger midt på parkeringspladsen ved restaurant Karoline. Før jernbanen blev bygget i forbindelsen med Lillebæltsbroen i 1930erne, gik allén fra Adlerhus forbi Hjulmandshuset og fortsatte med direkte tilslutning til Hindsgavlalléen. Kigger man mod syd tværs over Brovejen, ser man vejen gennem Øksenradeskoven til Teglgård. Huset har således ligget ved et mindre vejkryds. Opført for Hindsgavls hjulmand med familie; derfor blev husets navn i folkemunde til Hjulmandshuset. Og det rimer da lidt på Julielund. Det ejes af Middelfart kommune og er sat pænt i stand. Da huset ophørte som bolig i 1962, forpagtedes det af et ægtepar, der her drev ”Æbleskivehuset”, som udviklede sig til et cafeteria, der lukkede i 1992. Mange der i disse år holdt rast her husker denne periode.

Bidrag til Hjulmandshuset

Hjulmandshuset