Hobro Kirke
Fakta

Pinakler og polykrom arkitektur

Af

Hobro havde en middelalderkirke frem til 1848, hvor bygningen var så faldefærdig, at den blev fjernet. Arkitekt Michael Gottlieb Bindesbøll (1800-1856) fik til opgave at tegne en ny kirke, som blev opført på den gamle kirkes plads i 1850-52. Arkitekturen miksede…

Vis mere

Bidrag til Hobro Kirke

Har du besøgt / vil du besøge stedet? Bidrag til stedet Tilføj til rute
Udvalgt bidrag

M. G. Bindesbøll

Tid / Periode 1850 1852
1 kommentar 0 anbefalinger

M.G. Bindesbølls inspiration fra historiske stilarter præger Hobro Kirke og mange andre af arkitektens værker, der hører blandt de største i dansk arkitektur. I sin ungdom så Bindesbøll nygotiske mesterværker i Tyskland og lærte om egyptisk og pompejansk arkitektur i Frankrig. I 1833 fik han Kunstakademiets guldmedalje for en kirke i gotisk stil. Medaljen gav heftig debat, fordi mange så præmieringen som et brud med den dominerende klassicisme. Men det blev en rejse i 1834-38, der gav inspiration til Bindesbølls nok bedst kendte byggeri. For på denne rejse så han antikkens store arkitektur i Italien, Grækenland og Tyrkiet, og i Rom mødte han billedhuggeren Bertel Thorvaldsen. Sammen drøftede de planerne for det museum for den store kunstners værker, der blev opført i København 1839-48.

Se alle fortællinger

Kommentarer til fortællingen (1)

Lisa Hildegardt
, for mere end 6 år siden

Fin fortælling! Langt de fleste kirketårne er i vest, hvorimod Hobro kirketårn er i øst. Det er kun få kirker i Danmark der gør. Der er noget ridderborgagtig over kirken, som den ligger der på højen midt i byen.

Bidrag til Hobro Kirke

Bidrag med en fortælling om stedet

Bidrag med et eller flere billeder

Bidrag med video

Bidrag med links

Fortællinger (2)

M. G. Bindesbøll

M.G. Bindesbølls inspiration fra historiske stilarter præger Hobro Kirke og mange andre af…

Hobro Kirke

Fin fortælling! Langt de fleste kirketårne er i vest, hvorimod Hobro kirketårn er i øst. Det er …

Billeder (1)