Motorvej
Fakta

Landets første motorvej

Af

Hørsholmvejen fra Jægersborg til Brønsholm ved Hørsholm var Danmarks første farbare stykke motorvej. Vejen blev først påbegyndt i 1938 som en to-sporet vej uden vejkryds og tilkørsler i vejniveau. I 1942 bestemte København og Frederiksborg Amtsråd, at vejen…

Vis mere

Bidrag til Hørsholmsmotorvejen

Har du besøgt / vil du besøge stedet? Bidrag til stedet Tilføj til rute
Udvalgt bidrag

De fartglades paradis

Tid / Periode 1951 1956
1 kommentar 1 anbefalinger

I USA, Tyskland og Italien blev der bygget motorveje i 1920’erne og 30’erne. Tre danske ingeniørfirmaer lancerede i 1936 en plan for et landsækkende motorvejsnet knyttet til en Øresunds- og en Storebæltsbro. Modtagelsen var begejstret, men der var endnu ikke behov for nogen motorvej. Først tidligt i 1950'erne begyndte man at mærke familiernes trang til at eje egen bil. Derfor genoptog Københavns og Frederiksborg amters vejvæsener i 1951 et projekt fra 1938. Projektet blev ændret fra en to-sporet Hørsholmotorvej til en med fire baner. Med den nye Hørsholmmotorvej var der bedre plads til bilerne. Mange kørte også til den ny vej for at afprøve deres bils tophastighed. I 1950’erne og 1960’erne var der ikke fartbegrænsning på motorvejene. I dag er Hørsholmmotorvejen opslugt af Helsingørmotorvejen.

Se alle fortællinger

Kommentarer til fortællingen (1)

Jan DH
, for mere end 9 år siden

Motorvejen hvor daværende statsminister kandidat og formand for de konservative Hans Engell i 1997 kørte spritkørsel ind i vejarbejdeds betonklods der var der i forbindelse med motorvej's udvidelsen fra 4 til 6 baner.

Bidrag til Hørsholmsmotorvejen

Bidrag med en fortælling om stedet

Bidrag med et eller flere billeder

Bidrag med video

Bidrag med links

Fortællinger (1)

De fartglades paradis

I USA, Tyskland og Italien blev der bygget motorveje i 1920’erne og 30’erne. Tre danske…

Billeder (1)