Dutterhøje

Odsherreds flotteste udsigt

Af

På det markante højdedrag øst for Høve ligger Nordsjællands største gravhøj, Maglehøj, seks meter høj og med en diameter på 35 m. Fra Maglehøj er der en storslået udsigt over Sejerøbugten på den ene side og det lavere land mod Lammefjorden på den anden.…

Bidrag til Høve

Odsherred er solens land

Tid / Periode -1800 -500
1 kommentar 1 anbefalinger

Odsherred er Solvognens land. Der tales i kunstnerkredse om et særligt lys i Odsherred, hvor sol, vand, strand og land mødes. De mange sommergæster glædes også over solen og dens lys. For eksempel når man fra gravhøjene ved Høve ser solen glimte i Sejerøbugten med den lyse strands markante bue, der længst ude afsluttes med Oddens kontur. Mange har smukke erindringer om sol, sommer, badestrand og glæde. Noget af det første jeg kan huske fra min barndoms ferier er, at jeg om aftenen sammen med mine forældre gik op på enten Estershøj eller Maglehøj for at se solen gå ned.

Mette Arlth
, for mere end 9 år siden

Har med mine forældre mange mange gange cyklet op af den stejle akke Høve stræde for at gå en tur op på Esterhøj. Hver gang skulle vi tælle hvor mange trappetrin der var op, men kunne alligevel aldrig huske det når vi havde stået på toppen og set udsigte. For at komme til Dutterøj skal man køre videre på toppen af åsen. Vi brugte en hel sommer på at digte historier om hvordan Dutterhøj med de 5 toppe var blevet skabt. De fleste historier involverede kæmper. Og da vi børn lavede cirkus for de voksne kom det til at hedde Cirkus Dutterhøj. Cirkus Dutterhøj var fast indslag i sommerferien i mange år.

Bidrag til Høve

Odsherred er Solvognens land. Der tales i kunstnerkredse om et særligt lys i Odsherred, hvor sol,…