Hohøj

Gravhøjenes gigant

Af

Hohøj er Danmarks største bronzealderhøj, 12 m høj og 72 m i diameter. Hohøj ligger øverst på en bakke, og fra toppen af højen er der en flot udsigt ned over Mariager Fjord, der slynger sig igennem Østjyllands bakkede landskab. Lige nord for Hohøj, i Alstrup…

Bidrag til Hohøj

Kong Ho og guldsablen

Tid / Periode -1400
0 kommentar 0 anbefalinger

Hohøj gemmer på sin hemmelighed Der er flere gange gravet i Hohøj, senest i 1997, hvor arkæologer undersøgte højens nordside. Men udgravningerne er aldrig nået ind til gigantens hjerte, så man ved ikke, hvad der findes i højens centrum. Det blev fastslået, at højen er opført i ældre bronzealder, omkring 1400 f.Kr. Et sagn beretter, at en bjergmand bor i højen. Man har hørt låget på hans skattekiste smække. Et andet sagn fortæller, at Kong Ho er begravet i højen iført rustning og med en guldsabel. Men man skal ikke grave efter skatten, for så vil en ulykke overgå én. En tysk soldat, der under anden verdenskrig gravede i Hohøj, brækkede benet.

Bidrag til Hohøj

Hohøj gemmer på sin hemmelighed Der er flere gange gravet i Hohøj, senest i 1997, hvor…