Kranerne på Holmen 1

Smukt teknologisk kraftcenter

Af

Holmen ud for København var et kraftcenter for teknologi og håndværksmæssig kunnen. Her stod Danmarks første dampmaskine, og her blev udviklet et avanceret maskin- og skibsbyggeri baseret på træ, jern og stål. Holmen var Danmarks største arbejdsplads. Den…

Bidrag til Holmen

Hvor der dog er smukt

2 kommentarer 2 anbefalinger

Kommandør T.A. Topsøe-Jensen skrev i 1924: ”…hvor der dog er smukt og afvexlende, Øer og Holme med dejlige Træer og Buske, adskilte af Kanaler, der minder os om et hollandsk Landskab, det Hele indrammet af den skønne gamle Vold. Og ved at se Bygningerne forbavses man over den arkitektoniske Finhed, særlig i de ældste og de fleste af de nyeste Bygninger, hvor man med smaa Midler af Arbejdsbygninger og Magasiner har skabt et saa harmonisk Billede.” Kommandøren ønskede brændende at Holmens spændende arkitektur og naturskønhed skulle bevares. Hans drøm er gået i opfyldelse. Magasiner og haller er omdannet til boliger. Arkitektur, teater, film og rytmisk musik fylder de gamle værksteder, og Holmen summer af liv. Københavnerne har fået et fristed midt i den larmende storby.

Andreas Topholm - Hansen
, for mere end 5 år siden

Da jeg var ansat ved søværnet, har jeg haft rig mulighed for, at gennemkrydse Holmen overalt, det var i tresserne og det var simpelthen så spændende, jeg blev aldrig træt af , at gå ture på Holmen, jeg fandt hele tiden nye steder og det ene smukkere og mere spændende end det andet. det er dejligt at se Holmen summe af et andet slags liv som da søværnet var der og tillykke til københavnerne med det smukke sted I har fået overdraget, pas godt på det for det er unikt...........

Bendt Lund Nielsen

Ja, besøg stedet