Horns Rev Havmøllepark
Fakta

Verdens største havvindmøllepark

Af

Horns Rev Havmøllepark er verdens største vindmøllepark på havet. Den består af 80 vindmøller af typen Vestas V80 med en samlet produktionskapacitet på 160 megawatt. Vindmøllerne producerer dermed elektricitet, der kan dække strømforbruget i 150.000 danske…

Vis mere

Bidrag til Horns Rev

Har du besøgt / vil du besøge stedet? Bidrag til stedet Tilføj til rute
Udvalgt bidrag

Djævlens Horn

Tid / Periode 2002
1 kommentar 0 anbefalinger

Horns Rev strækker sig godt 20 sømil mod vest fra Blåvandshuk. Brændingen over revet er voldsom, og søfolk omtalte Horns Rev med stor respekt. "Duivels Hoorn", Djævlens Horn, var betegnelsen i gamle hollandske sejlanvisninger. Vanddybderne på revet varierer mellem 1-10 meter, men afskæres på tværs af renden, Slugen. I sejlskibenes tid blev revet betragtet som et af verdens farligste. Skibene søgte i hårdt vejr langt til havs for at undgå den hårde sandrevle. Alligevel forliste mange skibe og blev slået til vrag. Begravelsespladserne og dødemandsbjerge, en slags massegrave for søfolk, fortæller om tragedierne. Først da fremmede rederier nægtede at besejle den nye havn i Esbjerg omkring 1870'erne, lavede Fyrvæsnet fyrskibe og fyrtårnet på Blåvandshuk.

Se alle fortællinger

Kommentarer til fortællingen (1)

Mette Bjerrum Jensen
, for mere end 13 år siden

Med Horns Rev II er der kommet 91 flere møller til - så Horns Rev omfatter nu i alt 171 møller, der i alt forsyner 350.000 husstande med el.

Bidrag til Horns Rev

Bidrag med en fortælling om stedet

Bidrag med et eller flere billeder

Bidrag med video

Bidrag med links

Fortællinger (1)

Djævlens Horn

Horns Rev strækker sig godt 20 sømil mod vest fra Blåvandshuk. Brændingen over revet er voldsom,…

Billeder (2)