Fakta

Fra asylcenter til gourmetrestaurant

Af

I den ældste del af Sakskøbing ligger Hotel Saxkjøbing. Det blev bygget på resterne af den gamle Købmandsgård og indviet i 1829-30. I 1835 fik hotellet tildelt prædikatet ”Kongelig Privilegeret Kro”. Det gav hotelværten ret til at destillere snaps, brygge…

Vis mere

Køkken på ministerniveau

Tid / Periode 1829
0 kommentar 0 anbefalinger

Kokken Claus Meyer spillede som barn på divisionsholdet i bordtennis i Sakskøbing. Hér blev Claus hurtig ven med sønnerne på Hotel Saxkjøbing, og han blev selv behandlet som en søn af huset. I 2006 købte Claus Meyer Hotel Saxkjøbing sammen med to andre kokke. De introducerede det nye nordiske køkken for restaurantens gæster. Det har fokus på lokale råvarer fra Lolland, Falster og øerne i Smålandshavet. Det nye nordiske køkken er efterhånden blevet så populært, at Nordisk Ministerråd har formuleret en formålsparagraf for den særlige tilgang til mad: ”Ny nordisk mad skal være et fremadrettet svar på den øgede internationale konkurrence på det globale fødevaremarked. Det skal fremme nordisk madkultur og gastronomi – samt design og turisme koblet til mad.”

Se alle fortællinger

Kommentarer til fortællingen (0)

Bidrag til Hotel Saxkjøbing

Bidrag med en fortælling om stedet

Bidrag med et eller flere billeder

Bidrag med video

Bidrag med links

Fortællinger (1)

Køkken på ministerniveau

Kokken Claus Meyer spillede som barn på divisionsholdet i bordtennis i Sakskøbing. Hér blev Claus…

Billeder (1)