Den første bygning i en dansk teltlejr
Fakta

Danmarks ældste campingplads

Af

Hundige Strand Familiecamping er Danmarks ældste eksisterende organiserede campingplads med rødder tilbage til 1926, hvor landliggere dannede Lejrklubben for Danmark – forløberen for Danmarks Camping Union. Indtil Køge Bugt Strandpark blev anlagt i 1980, var…

Vis mere

Bidrag til Hundige Strand Familiecamping

Har du besøgt / vil du besøge stedet? Bidrag til stedet Tilføj til rute
Udvalgt bidrag

Københavnernes billige sommerresidens

Tid / Periode 1926
1 kommentar 0 anbefalinger

Bønder med strandlodder lejede teltpladser til de københavnere, der i stort tal cyklede til ”Sydkysten”. Det skabte mange forskellige mere eller mindre fredelige feriefællesskaber. Med Lejrklubbens aftale med Hundige Camping blev det kun medlemmer af klubben, der kunne leje sig ind for 25 øre i døgnet. I denne teltlejr fortsatte den københavnske befolkning stort set deres vanlige liv. De fik en vognmand til at køre en stor del af vinterlejlighedens indbo og køkkentøj ned til det store lejede telt med værelse og køkkenafdeling. Dermed kunne husmødrene fortsætte den daglige rutine. Uden for mandens ferie cyklede eller kørte han med bus frem og tilbage til arbejde på hverdagene. Kontakten til lokalbefolkningen indskrænkede sig til samtaler over disken, når dagligvarerne blev købt ind.

Se alle fortællinger

Kommentarer til fortællingen (1)

Inge Heede Hertoft
, for mere end 10 år siden

Senere i 60'erne blev Hundige Strand så forurenet, at den ikke kunne bruges til at bade i. Det har heldigvis senere ændret sig.

Bidrag til Hundige Strand Familiecamping

Bidrag med en fortælling om stedet

Bidrag med et eller flere billeder

Bidrag med video

Bidrag med links

Fortællinger (1)

Københavnernes billige sommerresidens

Bønder med strandlodder lejede teltpladser til de københavnere, der i stort tal cyklede til…

Billeder (13)