Beach volley

Nationens styrke

Af

Idrætshøjskolen er tegnet af arkitekt Thyge Hvass. Skolen består af langstrakte gule teglstensbygninger med undervisningsrum, værelser, gymnastiksale, svømmehal og stor idrætshal. Den ligger ved Sønderborg Bugt i en park på 14 hektar. Området har…

Bidrag til Idrætshøjskolen i Sønderborg

Kongen ønsker kraft og sundhed til ungdommen

0 kommentar 0 anbefalinger

Opførelsen af Idrætshøjskolen i Sønderborg afspejler en overbevisning om, at idræt opdrager og styrker ungdommen. Grundstenen blev lagt i 1950 af kong Frederik den Niende og statsminister Vilhelm Buhl. Skolen skulle både fremstå som et minde over Christian den Tiende og en tak til unge for deres deltagelse i modstandsbevægelsen under anden verdenskrig. Ved indvielsen tog kongen uventet ordet: ”Jeg bringer mine ønsker for den ungdom, som her skal føre kraft og sundhed til den gerning, der danner fundament for folkets fremtid.” Idræt blev dengang forstået som fysisk aktivitet i et fællesskab i modsætning til sport baseret på individuelle præstationer.

Opførelsen af Idrætshøjskolen i Sønderborg afspejler en overbevisning om, at idræt opdrager og …