Immervad set på afstand
Fakta

Stenbroen til soldater og rejsende

Af

På sin rute ned gennem Jylland skal Hærvejen passere både store og små vandløb. Et af dem er Immervad Å. Den ligger midtvejs mellem Haderslev og Aabenraa. Netop her har to områder med mose tvunget færdslen og vejen til at slå et sving for at kunne passere…

Vis mere

Bidrag til Immervad vadested

Har du besøgt / vil du besøge stedet? Bidrag til stedet Tilføj til rute
Udvalgt bidrag

Sejr druknet ved Jammervad

Tid / Periode 1422 1786
1 kommentar 0 anbefalinger

Hærvejen blev i krigstid benyttet af tropper, der hurtigt skulle op eller ned gennem Jylland. Op gennem historien er der udkæmpet flere slag ved strategisk vigtige steder langs vejen. Et af slagene blev formentlig udkæmpet ved Immervad. Her mødte kong Erik af Pommern i 1422 en hær af holstenere. Erik af Pommern lå i flere år i krig med holstenske grever om slesvigske hertugdømmer. Han var konge af Danmark, Norge og Sverige, men også hertug af slesvigske Pommern. Slaget ved Immervad var voldsomt, og rygtet siger, at blodet farvede vandet i åen rødt. Erik af Pommern og danskerne tabte. Det har siden givet Immervad vadested det mindre flatterende tilnavn Jammervad.

Se alle fortællinger

Kommentarer til fortællingen (1)

Lennart S. Madsen
, for mere end 9 år siden

Der er kun ET slesvigsk hertugdømme! Der findes ikke noget, der hedder Slesvigsk Pommern! Og det er uvist om der i det hele taget var nogen formel hertug af Slesvig i perioden 1404 til 1440, idet de holstenske grever-brødre hævdede at de var hertuger over Slesvig, hvilket Erik af Pommern ikke ville acceptere.

Bidrag til Immervad vadested

Bidrag med en fortælling om stedet

Bidrag med et eller flere billeder

Bidrag med video

Bidrag med links

Fortællinger (1)

Sejr druknet ved Jammervad

Hærvejen blev i krigstid benyttet af tropper, der hurtigt skulle op eller ned gennem Jylland. Op…

Billeder (2)